Alt jeg kjøper –

men, ikke ser snurten av. Disse ble kjøpt som en fiin pakke fra Hageselskapet en gang. Dagliljene har jeg, men solhattene er borte vekk. De har jeg forøvrig aldri fått til. Helt til i våres. Da dukket  et par blader opp i villnisset. Flytter sporenstreks planten! Nå er det spennende å se hvem av dem  det er……

Fant ut hva en av de ukjente het.

«Pandora`s box»og «Moonlight Masquarade» har gule blomster med purpurfarget sentrum. «Janice Brown» har dus rosa blomst og «Gentle Shepherd» er kremgul. Dagliljene kan plantes i bed eller krukker, blir 60 cm høye og blomstrer fra juni til september. Purpursolhattene blir 80 cm høye og blomstrer fra juli til september. Pakken inneholder Echinacea pallida med lysrosa blomster. Echinacea paradoxa med gule blomster og «Rocky Top» med lys rosa blomster.

Reklamer

4 kommentarer

Filed under Hagen om dagen

4 responses to “Alt jeg kjøper –

 1. Ja, det er ikke helt ukjent her heller. Pandora’s Box kjøpte jeg engang også, mend en er helt borte. Den er nydelig, så den må jeg få tak i igjen.
  Jeg har i år kjøpt masse nye sorter solhatt av disse «nye» som har kommet på markedet de siste årene. Er veldig spent på om de kommer igjen til neste år… 😉

 2. solfrid

  Merkelig at jeg ikke skulle klare solhatt? Mulig de får for mye stell?

  Derfor har jeg ikke kjøpt solhatt de siste årene. Dagliljene klarer seg med det meste, en fin artikkel i Natur & Trädård nr 2/2010 fortalte meg litt mer om stell:)

 3. Villrose

  Jeg har speidet forgjeves etter de solhattene noen sesonger… (sliter litt med solhatter jeg og – prøver og prøver, men så blir de borte 😦 Kanskje de ikke liker å stå trangt?)

  Men dagliljene fra pakka, Pandora & co, de henger med. Kjekke planter!

  • solfrid

   Aner ikke, i fjor kom det opp en vanlig gul, frøsådd mellom hellene foran huset. Merkelig. Håper den som står i knopp er en av de fra hageselskapspakken.

   Nye dagliljer som springer ut i dag – lade kamera for bilder:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s