Oppgaver til 2. kursdag

1. Skjermbilde: Den første oppgaven blir gjennomgått i felleskap på samlingen, og består i å forandre bakgrunnen på PC’en. Legg inn en kommentar i bloggen med hvilken bakgrunn du har valgt, og om du har valgt å endre på andre innstillinger.

Har kun valgt å endre bakgrunn. Høyreklikk, velg tilpass. Gå deretter inn på Skrivebordsbakgrunn. Velg det bildet du vil ha, og vips en stor blomst på skrivebordet. Til irritasjon for resten av familen. 😀

hage-042

Har ikke endret på andre innstillinger.

2. Lagring Andre oppgave handler om å lagre lurt og å gjenfinne. Opprett et dokument i Word, gi det et greit navn å huske, og lagre det på skrivebordet. Søk etter dokumentet med søkefunksjonen i Utforsk. Slett dokumentet, og gjenopprett det. Flytte dokumentet over i en mappe, du f eks kaller ”e-bibliotekar” Skriv et innlegg på bloggen om hvordan dette gikk.

Det gikk veldig bra!

3. Adobe Reader Før du gjør denne oppgaven kan det være lurt å skrive ut den delen som handler om avinstallasjon og innstallasjon av programvare. (Fordi disse kan du ikke lese uten Adobe Reader.) Sjekk om du har Adobe Reader på din PC. Hvis du har det, avinstaller det. Når du har avinstallert det, søker du det opp på internett og laster det ned på nytt. Skriv på bloggen om hvordan det gikk.

Slettet Adobe Reader 8. Søkte og lastet ned versjon 9.1. Lett som en plett!

4. Opera og Firefox Laste ned enten Opera eller Firefox. Hva er ulikt i forhold til Internet Explorer, hva liker du?

Bruker alle tre nettleserne. Opera er og blir favoritten, med Firefox som en god toer.

Jeg søker mye, markerer og googler. Søket i Firefox kommer i ny fane, meget praktisk.
I Opera og IE fungerer det ikke slik; åpnes i samme vindu.
Opera har et renere design og det er meget praktisk med norske løsninger.

Har ikke hengt meg opp i de forskjellige funksjonene; hos meg går det kjapt til tider. Men, Opera er enkel i bruk sammenlignet med IE. Så ligger fanene oppe og ikke ned, både på Opera og Firefox. IE lager en samlefane hvis det overstiger en viss mengde med faner. Jobber du i flere bilder er det innmari irriterende.

5. Favoritter Lage en egen mappe for favoritter som handler om de samme tingene i Internet Explorer. Prøv å importer favorittene fra Internet Explorer til den nettleseren du valgte å laste ned i forrige oppgave.

Importerte bokmerker fra Opera til Firefox. Gå inn på Bokmerker og velg Organiser bokmerker. Velg deretter Importer bokmerker fra den nettleseren du vil.

6. Startside Gå inn på innstillingene for brannmuren og sikkerhetsinnstillingene og forandre hvilken side som skal være startsiden på internett.

Startsiden skal være startsiden.

7. Virusprogram Undersøk om din PC hjemme har noen virusprogrammer. Hvilke har den? Er det tilstrekkelig. Hva tror du?

Har fullversjon AVG. Fungerer utmerket.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s